Meijburg Art Commission: Nieuwe kunstprijs op fotobeurs Unseen

June 9, 2015
Meijburg

Belastingadviesorganisatie Meijburg & Co is de drijfveer achter een nieuwe prestigieuze kunstprijs, de Meijburg Art Commission. Talentvolle aanstormende kunstenaars kunnen meedingen naar deze prijs door een voorstel in te dienen voor een uniek kunstwerk waarbij fotografie centraal staat. De winnaar van de Meijburg Art Commission ontvangt de opdracht waarin het ingediende voorstel daadwerkelijk zal worden uitgevoerd. Het kunstwerk zal vervolgens worden toegevoegd aan de kunstcollectie van Meijburg & Co Belastingadviseurs.

Van woensdag 3 juni tot en met vrijdag 3 juli 2015 kunnen Unseen fotografen onder de vijfendertig jaar, exclusief op uitnodiging, hun voorstel inzenden. Een internationale jury, bestaande uit een delegatie van vakfotografen, vertegenwoordigers van Meijburg & Co en de directie van de internationale fotografiebeurs Unseen, zal de inzendingen beoordelen. Op donderdag 17 september 2015, kort voor de officiële opening van Unseen Photo Fair en Festival, wordt de winnaar tijdens een ceremonie bekendgemaakt. Het winnende kunstwerk zal uiteindelijk een prominente plek krijgen op het kantoor van Meijburg & Co in Amstelveen.

De Meijburg Art Commission maakt deel uit van een sponsorovereenkomst tussen Meijburg & Co en Unseen. “Meijburg & Co is bij uitstek een bedrijf dat jong talent wil aanmoedigen en stimuleren. In Unseen Photo Fair en Festival herkennen wij het streven naar innovatie, de nadruk op hoogwaardige kwaliteit en de maatschappelijke betrokkenheid. Wij willen jonge kunstenaars ondersteunen in hun carrière en bieden hun de mogelijkheid te excelleren op hun vakgebied”, aldus Wilbert Kannekens, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Meijburg & Co.

Emilia van Lynden, Head of Exhibitor Relations & Content Development, van Unseen bevestigt: “Juist in deze tijd, waarin de overheid zich steeds meer terugtrekt uit de culturele sector, worden bedrijfsinitiatieven steeds belangrijker. Het is een manier om iets terug te geven aan de maatschappij. Wij zijn dan ook ontzettend blij met de samenwerking met Meijburg & Co, die op zo’n originele manier beginnende kunstenaars een kans geven. Het is voor alle partijen een unieke gelegenheid om de kunstsector significant te ondersteunen. Wij zullen dan ook de deelnemende kunstenaars aan Unseen onder de vijfendertig jaar exclusief uitnodigen om mee te dingen naar de Meijburg Art Commission.”

Meijburg & Co is een prominente Nederlandse belastingadviesorganisatie en een zelfstandig lid binnen het internationale KPMG-netwerk. Bij Meijburg & Co zijn hoge kwaliteit, expertise, proactieve benadering, integriteit en snelle respons enkele van de kernbegrippen. Talentontwikkeling, educatie en diversiteit staan binnen de organisatie hoog in het vaandel.

Unseen is dé internationale fotografiebeurs die zich richt op het presenteren van onontdekt talent en nieuw werk van gevestigde fotografen. De afgelopen drie edities heeft Unseen werk van meer dan 500 internationale kunstenaars gepresenteerd, vertegenwoordigd door een ruime selectie internationale top galeries. Unseen heeft jaarlijks gemiddeld 22.000 bezoekers mogen verwelkomen en inmiddels is Unseen Photo Fair uitgegroeid tot een belangrijk en inspirerend platform voor jong talent op de internationale kunstkalender. Unseen vindt plaats van 18 tot en met 20 september 2015.

Voor meer informatie: www.unseenamsterdam.com

 

© 2024 Meijburg & Co is a partnership of limited liability companies under Dutch law, is registered in the Trade Register under number 53753348
and a member firm of the KPMG global organization of independent member firms affiliated with KPMG International Limited, a private English company limited by guarantee.
All rights reserved.