Meijburg en Unseen presenteren genomineerden voor de Meijburg Art Commission

July 27, 2017
Meijburg

Meijburg & Co belastingadviseurs en Unseen presenteren met trots de vijf genomineerden voor de derde editie van de Meijburg Art Commission. Deze prestigieuze prijs, geïnitieerd door Meijburg & Co, richt zich op het ontdekken van getalenteerde kunstenaars wiens multimediawerk gefocust is op fotografie. De commissie ondersteunt fotografietalent door ze de kans te bieden nieuw werk te ontwikkelen. De Meijburg Art Commission is onderdeel van Unseen Amsterdam 2017, dat plaatsvindt van 22 tot en met 24 september 2017.

Wilbert Kannekens, bestuursvoorzitter van Meijburg & Co, legt uit: “Unseen biedt een uniek platform voor talent, vernieuwing en creativiteit. Meijburg & Co voelt zich daarmee verbonden en stimuleert talent door middel van de Meijburg Art Commission. De kwaliteit van de inzendingen lag ook dit jaar weer op hoog niveau: het was een uitdaging om uit het grote aantal hoogstaande inzendingen een selectie te maken en vijf kandidaten te nomineren. Wij verheugen ons op de derde editie van de Meijburg Art Commission en kijken ernaar uit onze gasten te verwelkomen in de wereld van Unseen tijdens de bekendmaking van de winnaar.”

Emilia van Lynden, artistiek directeur van Unseen, zegt over de samenwerking:

“De Meijburg Art Commission is een fantastische kans voor een kunstenaar om de werknemers van een bedrijf dat de creatieve sector actief steunt, te inspireren en te enthousiasmeren. Daarnaast biedt de commissie een kunstenaar de kans om in een geheel andere wereld te duiken en een kunstwerk te creëren dat hun eigen kunstzinnige visie verbindt aan de waarden van Meijburg & Co. Wij zijn erg enthousiast over alle inzendingen die we hebben ontvangen en kijken enorm uit naar de bekendmaking van de winnaar van dit jaar.”

Alle kunstenaars die tijdens Unseen Amsterdam 2017 hun werk zullen tonen, zijn uitgenodigd om een voorstel voor de Meijburg Art Commission in te zenden. Unseen en Meijburg & Co hebben reeds vijf kunstenaars geselecteerd die zullen gaan werken aan een uitgebreider voorstel voor het te maken werk in opdracht van Meijburg & Co. Een internationale jury zal deze inzendingen beoordelen tijdens Unseen Amsterdam en een winnaar kiezen die een projectfonds ontvangt om een kunstwerk te creëren dat zal worden tentoongesteld in het kantoor van Meijburg & Co in Amstelveen. Het werk zal daarna toegevoegd worden aan de kunstcollectie van het bedrijf.

De genomineerden

De vijf genomineerden voor de Meiburg Art Commission 2017 zijn: Nico Krijno (Zuid-Afrika, 1981), Yoshinori Mizutani (Japan, 1987), Pasi Orrensalo (Finland, 1969), Jannemarein Renout (Nederland, 1969) en Ton Zwerver (Nederland, 1951). 

Internationale jury

De internationale jury bestaat uit Wilbert Kannekens (bestuursvoorzitter van Meijburg & Co, NL), Susan Bright, (curator en schrijver, UK) en W.M. Hunt, (spreker over de kunst van het verzamelen, adjunct professor bij de School of Visual Arts en auteur, VS). De winnaar van de Meijburg Art Commission zal worden aangekondigd tijdens een exclusief evenement van Meijburg & Co op vrijdag 22 september tijdens Unseen Amsterdam 2017.

UNSEEN AMSTERDAM 22-24 SEPTEMBER – WESTERGASFABRIEK, AMSTERDAM

www.unseenamsterdam.com

© 2024 Meijburg & Co is a partnership of limited liability companies under Dutch law, is registered in the Trade Register under number 53753348
and a member firm of the KPMG global organization of independent member firms affiliated with KPMG International Limited, a private English company limited by guarantee.
All rights reserved.