Genomineerden Meijburg Art Commission 2023 bekend - overweldigend aantal inzendingen!

August 4, 2023
mac

Voor de editie van dit jaar heeft de Meijburg Art Commission kunstenaars uitgenodigd hun artistieke visies op de omgang met onze omgeving te vieren, te onderzoeken of te bevragen.

Uit een overweldigend aantal inzendingen is nu, na zorgvuldig overleg, de shortlist van genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2023 bekend gemaakt! Deze genonimeerden zijn:

Het werk van deze vijf kunstenaars zal op Unseen ( 21 t/m 24 september 2023, Westergasterrein) worden tentoongesteld in de speciale Meijburg Lounge in de Westerliefde. Tijdens de VIP-opening van Unseen op donderdag 21 september zal in aanwezigheid van pers en genodigden de winnaar van de Meijburg Art Commission 2023 uiteindelijk bekend worden gemaakt.

Meijburg Art Commission

Unseen en KPMG Meijburg & Co zijn sinds 2015 trotse partners, vanuit de gedeelde visie dat kunst een platform is voor vernieuwende perspectieven die bestaande patronen doorbreken. Kunst inspireert en stimuleert ons om met een andere bril naar de samenleving te kijken. Samen hebben we daarom de Meijburg Art Commission opgericht.

Tussen 2015 en 2021 was de Meijburg Art Commission een 'site specific commission', die jaarlijks door een internationale jury aan een kunstenaar werd toegekend om een kunstwerk te creëren dat zich verhoudt tot de kantoren en praktijk van Meijburg & Co.

Vanaf 2022 vonden Meijburg & Co en Unseen de tijd rijp om het perspectief van de Meijburg Art Commission naar buiten te verplaatsen. Door hun unieke perspectieven helpen kunstenaars ons om op verschillende manieren na te denken over actuele thema’s in de samenleving of de rest van de wereld. Tijdens de 2022-editie met als thema ‘Human Connetion’ werd de prijs uitgereikt aan Mous Lamrabat.

Toelichting thema Meijburg Art Commission 2023

Voor de editie van 2023 zijn kunstenaars uitgenodigd om hun artistieke kijk te geven op de omgang met onze omgeving.

De omgeving (environment) kun je definiëren als de som van alle levende en niet-levende elementen en hun invloed op ons bestaan. Kort gezegd: alles om ons heen dat ons beïnvloedt.

Onze omgeving kan ons beschermen en inspireren, maar kan ons ook schaden. Nu het tijdperk van de mens, het Antropoceen, is aangebroken, worden we ons er pijnlijk van bewust dat niet alleen onze omgeving invloed heeft op ons, maar dat wij ook invloed uitoefenen op onze omgeving – zowel in positieve als in negatieve zin. Het vinden van een goede duurzame balans tussen onszelf en onze omgeving, een positieve symbiose, is hierbij cruciaal.

© 2024 Meijburg & Co is a partnership of limited liability companies under Dutch law, is registered in the Trade Register under number 53753348
and a member firm of the KPMG global organization of independent member firms affiliated with KPMG International Limited, a private English company limited by guarantee.
All rights reserved.